Haber

Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu: (2)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “İsrail’in şiddet ve vahşete dayalı operasyonları durmazsa Gazze yutulacaktır. Vaat edilen toprakların hedefi aynı zamanda Türk vatanıdır. Bu bağlamda Filistin’in güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir. ” söz konusu.

Bahçeli, MHP Türkiye Büyük Millet Meclisi Küme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak bizim görevimizdir” dediğini hatırlattı. İddiasını ispatlayacak bir siyaset ve hayat gerçeğinden bahsetmenin mümkün olmadığını kaydeden Bahçeli, “Çelişkiler içinde debelendiği için, haksızı savunmak için ara vermeden gerekçeler üretmeye devam ediyor. Cumhuriyet nasıl ayakta kalacak? Demokrasi olmadan da ayakta kalabilir miyiz? Kılıçdaroğlu anlatsın da biz de öğrenelim.” İfadesini kullandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet rejimi, demokrasi sistemli devlet demektir” sözlerini hatırlatan Bahçeli, “Hadi ama okuduk ama Kılıçdaroğlu tesadüfen de olsa adını hiç duymadı mı?” sorusunu yöneltti. Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun “fikri temelde bir Cumhuriyet anlayışından yoksun” olduğunu belirterek, bu durumu “örtbas edilemeyecek bir ayıp, arkaik bir çıkmaz” olarak gördüğünü belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de Türkiye’nin demokrasi krizi içinde olduğunu söylediğini belirten Bahçeli, “Elbette bu telaffuzla ortalığı karıştırdı, çamı yıktı, yanılgılara battı, Siyasette ve fikirde fakir olduğunu defalarca ortaya çıkardı. Kriz demokraside değil, Türkiye’nin aleyhindedir.” Kimliğini kaybetmiş partilerin muhalefet pozisyonunda buluşmasıdır. Demokrasi cahillerinin kontrolsüz ve dengesiz açıklamaları ciddiyetsiz ve medeniyetsiz bir içeriğe sahiptir. Partisinin büyük kurultayında arkadaşlarına ‘kahrolsun’ diye bağıran İYİ Parti Genel Başkanı’nın bu kez Müslüman ve Arap ülkelerine aynı üslupla yaklaşması utanç verici bir skandaldır. “dedi.

“Bu hayat Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne bin defa helaldir.”

Akşener’in geçen hafta kendilerine “Canınızı cebinize koyup Gazze’ye gidebilirsiniz” dediğini ve bu sözlere şaşırmamanın mümkün olmadığını vurgulayan Bahçeli, “Bizim feda edilecek canımız yok. Ceplerimiz para, cüzdan ya da çek defteri gibidir ama gerekirse feda edilecek hayatlardır.” “Bu hayat Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne bin defa helaldir. Şüpheli parayı cebe atanların canlarını cebe atmaları telkinleri, bir nevi kötü alışkanlıkların itirafıdır ve bu, onun yanına kâr kalır ve onun şerefini lekelemeye yeterlidir. mal sahibi.” o cevapladı.

HEDEP eşbaşkanlarının “Cumhuriyeti demokratikleştirmek tarihi görevimizdir” ifadesini kullandıklarını hatırlatan Devlet Bahçeli, şöyle konuştu:

“(Cumhuriyeti demokratikleştirmek tarihi görevimizdir)” diyerek sözde halklar ve inançlar sorununun yanı sıra sözde Kürt sorununun da demokratik bir cumhuriyetle çözüleceğini yüzsüzce ifade ettiler. İmralı katilinin tezi ve önerisi. Cumhuriyet demokrasiyle iç içedir. ‘Bölmek, yok etmek, parçalamak.’ ‘Ayırmak, yok etmek, yok etmek istiyoruz’ diyemiyorlar ama demokratik cumhuriyetten bahsediyorlar, yani kelime oyunu oynuyorlar.”

Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu ilk yüzyılda bölücülük ve terör meselesinden çok çektiğini, kanlı ve hain emperyalist kurgunun zorluklarına defalarca katlandığını vurgulayarak, yeni yüzyılın bölücülüğün kökünü kazıma yüzyılı olduğunun altını çizdi. .

Terörün dış kaynaklarıyla mücadelede sınır ötesi askeri operasyonlar da dahil olmak üzere gerekli tüm siyasi ve askeri önlemlerin tereddütsüz alınması gerektiğinin altını çizen Devlet Bahçeli, bu mücadelenin devletin kendi imkanlarıyla yürütüleceğini ve Türkiye’nin güvenliğinin bozulmayacağını söyledi. üçüncü kişilerin iznine ve inisiyatifine bırakılmalıdır.

Terör çıkmazına girerek Türkiye’ye ihanet eden her düzeydeki PKK’lı terörist için tek çıkış yolunun belli olduğunu kaydeden Bahçeli, bu yolları şöyle sıraladı:

“Terör eylemlerine ön koşulsuz ve derhal son vermek. Silahlarıyla dağdan inerek Türkiye Cumhuriyeti’ne teslim olmak. Türk adaletinin kararını kabul etmek ve cezasını çekmek. Bölücü terör örgütü bunu yaparsa. Bunlara uyulmadığı takdirde zirvelerine bomba, göğüslerine kurşun yağacak, hukuki amaç her yerde ve tabanda olacaktır.” “Olmaktan kaçamayacak.”

“Kalbini bize saçma sapan temsil edenler aklını başına alsın, ben de onları aklı başına getireceğim.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bölücülük ve terörü sevenlerin meydan okuma yeri ya da propaganda kanalı olmadığını vurgulayan Bahçeli, hain ve günah emelleri taşıyanları uyardığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları ve coğrafi bütünlüğü içinde Kürdistan diye bir yer yoktur. ‘Var’ diyen alçakların doğrudan karşılarında bulacakları güç, büyük Türk milleti ve onun sevgilisi MHP’dir. Onlar Geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hain bir konuşma yapan tescilli bir bölücüye karşı, “Hak ettiği cevabı cesaretle veren TBMM Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Celal Adan’ın isabetli sözleri aynı zamanda bizim de sözümüzdür. Adan evsiz değil, yalnız değil. Saldırılar, istifaya davetler, hakaretler ayaklarımızın altındadır ve çözümsüzdür.”

İstanbul’da 3 ilçe başkanının şehit olduğunu anımsatan Bahçeli, ilçe başkanlarının devamının esas olduğunu, bu görevi üstlenen kişinin de her üç ilçede ilçe başkanı olarak görev yapan Celal Adan olduğunu hatırlattı. Bahçeli, “Meclis kürsüsüne gelip arkalarından bir takım saçmalıklarla gönüllerini bize temsil edenler aklını başına alsın, ben onları uyandıracağım.” dedi.

Bahçeli, “Türkiye düşmanlığını siyasi malzeme olarak kullanan, Türk ve Kürt düşmanlığından istifade eden azgın güruh bize üslup ve üslup dersi veremez.” dedi. Vatanında bin yıla yakın tarihi yolculuğu kendisi için yapan tüm Türk vatandaşlarının, Türk milletinin eşit ve şerefli çocukları olduğunu vurguladı.

-“Doğruyu söylemeye başlarsak, Diyarbakır’ı bile dolaşamayacaksınız”

Bahçeli, tarihi, siyasi ve hukuki gerçekler karşısında Türkiye’de farklı bir kimlik arayışına girmenin, üstteki ve alttaki kimlikleri tartışmanın, sözde Kürt sorununa, hatta Kürdistan’a bahis oynamanın felaket olduğunu, sonu failler açısından hayal kırıklığıdır.

Türk milliyetçiliğinin Türk devletine vatandaşlıkla bağlı olan herkesi Türk olarak kabul eden, her türlü ayrımcılığı ve dışlamayı reddeden birleştirici, birleştirici ve bütünleştirici bir fikir olduğunu kaydeden Bahçeli, MHP ve Cumhur İttifakı’nın barışı korumaya kararlı olduğunu söyledi. Türk vatanının ve Türk milletinin kardeşliği ve birliği. Türkiye’nin kardeş katliamına sürüklenmemesi için sonuna kadar yemin ettiğini kaydetti.

Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’ni farklılıklar üzerine inşa edilmiş, üniter yapısı sulandırılmış, ortak değerlerin içi boşaltılarak ulusal birliği sarsılmış, çok uluslu ve modüler etnik kimliklerden oluşan bir cumhuriyet olarak yeniden şekillendirmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı. bin yıllık ve milli devlet niteliğini kaybetmiş bir ülke.

Bahçeli, “Türk milliyetçilerinin alayı Türkçe biliyor ama PKK’nın uydusu olan Meclis’te kaç milletvekili Kürtçe biliyor? Eğer doğruyu söylemeye başlarsak, Meclis’te dolaşamazsınız. Ankara sokaklarında, hatta Diyarbakır’da.” söz konusu.

-“Netanyahu ve kirli ittifak ortakları ateşle oynuyor”

İsrail’in soykırım saldırılarının 25’inci gününde olduklarını hatırlatan Bahçeli, Gazze’de her geçen gün açıkça insanlığa karşı suç işlendiğine tanık olduklarını, İsrail’in bir savaş suçlusu olduğunu ve küresel adaletin bir gün mutlaka hükmünü vereceğini kaydetti.

Cumartesi günü İstanbul Havalimanı’nda toplanan yaklaşık 1,5 milyonluk muhteşem kalabalığın İsrail saldırılarını kınadığını ve dünyaya insanlık ve adalet çağrısı yaptığını kaydeden Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın etkili konuşmasının milli duyguya tercüman olduğunu ve Erdoğan’ın tarihi açıklamalarının bir insanlık mesajı olduğunu söyledi. Türk milleti. belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun dinler ve medeniyetler arasındaki çatışmayı kanlı bir mücadeleye dönüştürmek için her türlü provokasyonu kullanmayı umduğunu belirten Bahçeli, Netanyahu ve kirli ittifak ortaklarının ateşle oynadığını söyledi.

120 ülkenin İsrail saldırılarına karşı çıktığını ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki ateşkes ilanına destek verdiğini hatırlatan Bahçeli, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, kalıcı barış ve ateşkes rejiminin kaçınılmaz ve geri dönülemez bir hedef olması gerektiğinin altını çizdi.

“Acımasız, vicdansız bir yalan ve iftira”

Büyük Filistin Mitingi’ni 28 Ekim’de İstanbul’da düzenlediğini hatırlatan Bahçeli, Büyük Filistin Mitingi’nin Cumhuriyet kutlamalarını örtbas etmek amacıyla planlandığı iddiasının “aşağılık, acımasız, vicdansız” bir yalan ve iftira olduğunu belirtti.

Bahçeli şöyle devam etti:

“Cumhuriyeti resepsiyonlarda ikram edilen kurabiyelerle kutlamak için bu yalan ve iftirayı benimseyenlerin merakı, bir bakıma Cumhuriyet’e kurabiye muamelesi yapmak, onu istismar etmeye çalışmak, onu basitleştirmek değil mi? Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. CHP’nin kurucusu ve ilk lideri. Kendisi aynı zamanda ilk Cumhurbaşkanımız. Üstelik CHP’nin yüz yıllık bir geçmişi olduğu da biliniyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin liderleri planladıkları büyük kurultayını 5 Kasım’da yapmaktan neden kaçındı? Cumhuriyetin 100. yılında 29 Ekim resepsiyonunu ne kadar düşünmüşler? Madem bu partinin yaşı Cumhuriyet’in yaşı ile aynıydı? “Neden kongrelerini aynı gün ve tarihte toplamama çekingenliğini gösterdiler?” ? Filistin’le tarihi, kültürel ve inanç bağlarımızı hiçe sayanların, masumların haklarını savunmamak için çeşitli bahanelere başvurmaları haksızlıktır.”

Cumhuriyetin 100. yılını unutmanın, unutturmanın mümkün olmadığını vurgulayan Bahçeli, 29 Ekim’deki görkemli ve coşkulu kutlama sahnelerinin de bu görüşlerini doğruladığını söyledi.

-“İsrail’in şiddet ve vahşete dayalı operasyonları durmazsa Gazze yutulacak.”

Birinci Dünya Savaşı’nda 950 bin vatan evladının şehit olduğunu hatırlatan Bahçeli, Türk milletinin Filistin cephesinde kan döktüğünü, canlarını kaybettiğini ve esir alındığını hatırlattı.

Bahçeli şunları söyledi:

“Filistin’e baktığımızda acıları hatırlıyoruz. Filistin’e baktığımızda milletin gözyaşlarını görüyoruz. Dinlemeyi biliyorsak tarihimizin nabzı da Filistin’de atıyor. İsrail’in operasyonları şiddet ve vahşete dayanıyorsa durmayın, Gazze yutulacaktır. Vaat edilen toprakların amacı aynı zamanda Türk vatanıdır. Bu bağlamda Filistin’in güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir. Güvenlik haklarımızdan, inanç ve insan haklarımızdan taviz veremeyiz ve vermeyeceğiz. Din kardeşlerimizin her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak uyanık ve tetikte olmamız gerektiğini söylüyorum. Unutulmasın Mescid-i Aksa’yı çok özledik. Zalimlerin karşısında öfkeyle duruyoruz.”

Grup Toplantısı sonunda Bahçeli, gazetecilerin soruları üzerine yüzüğü ve rozetindeki semboller hakkında bilgi verdi.

(Bitti)

altintas-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit istanbul escort bayan numaraları
-
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort